Czacha Games

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
Awatar użytkownika
Seraphic_Seal
Has thanked: 341 times
Been thanked: 272 times

Re: Czacha Games

Post autor: Seraphic_Seal »

Torquemada666 pisze: 11 lip 2024, 11:00 Nowe rzeczy na stronie Czachy, czyli foldery gier z plikami do nich - erraty, zasady itp.

https://czachagames.pl/app-czachagames/
Pierwszy rzut oka- wygląda elegancko
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Manietu
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post autor: Manietu »

Na pierwszy rzut oka tak - szkoda jedynie, że brakuje bardzo, bardzo wielu starszych gier wydanych przez Czachę
Awatar użytkownika
EsperanzaDMV
Has thanked: 329 times
Been thanked: 676 times

Post autor: EsperanzaDMV »

No i brakuje errat - np. dla Twisted Fables jest tylko instrukcja, ani słowa o błędnych kartach.
Torquemada666
Has thanked: 280 times
Been thanked: 148 times

Post autor: Torquemada666 »

EsperanzaDMV pisze: 16 lip 2024, 15:20 No i brakuje errat - np. dla Twisted Fables jest tylko instrukcja, ani słowa o błędnych kartach.
Sami pisali, że pewne rzeczy będą sukcesywnie dodawać. Wysyłałem im info, że tego brakuje.
Awatar użytkownika
Reku_
Has thanked: 47 times
Been thanked: 100 times

Post autor: Reku_ »

Erraty do BRW:R też by się zdały.
Lista gier na BGG
Rabaty: Aleplanszówki 3%, 3Trolle 6%, Portal 4% - chcesz coś zamówić - napisz
Awatar użytkownika
Gizmoo
Has thanked: 2834 times
Been thanked: 2745 times

Post autor: Gizmoo »

Jeżeli przeoczyłem, to z góry przepraszam, ale wyszukiwarka dała zero wyników.

Czy będzie polska edycja Trial of The Gods? Czaszeczki miały chyba wydawać wszystko od Ludus Magnus Studio?
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1447 times
Been thanked: 972 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

Gizmoo pisze: 01 sie 2024, 15:31 Jeżeli przeoczyłem, to z góry przepraszam, ale wyszukiwarka dała zero wyników.

Czy będzie polska edycja Trial of The Gods? Czaszeczki miały chyba wydawać wszystko od Ludus Magnus Studio?
Chyba nie było info, że wydają.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Awatar użytkownika
Seraphic_Seal
Has thanked: 341 times
Been thanked: 272 times

Post autor: Seraphic_Seal »

Pytanie do nowego Endeavora. Tak patrzę na starą stronę przedsprzedaży i zastanawiam się - tylko na planszach scenariuszy jest jakiś tekst? Czy poza tym gra jest niezależna językowo?
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Awatar użytkownika
siepu
Has thanked: 334 times
Been thanked: 350 times

Post autor: siepu »

Seraphic_Seal pisze: 21 sie 2024, 19:34 Pytanie do nowego Endeavora. Tak patrzę na starą stronę przedsprzedaży i zastanawiam się - tylko na planszach scenariuszy jest jakiś tekst? Czy poza tym gra jest niezależna językowo?
Dodatkowo jeszcze tekst na niektórych specjalnych kaflach obszaru (choć to zazwyczaj część scenariusza) + wydarzenia / cele do coopa / solo. No i raczej nie ten wątek :)
Strud
Has thanked: 35 times
Been thanked: 45 times

Post autor: Strud »

Nikt jeszcze nie napisał, więc informacyjnie: Endevour deep sea od Czachy już jest rozsyłany, ja dziś odebrałem z paczkomatu.
Awatar użytkownika
Snaki
Has thanked: 53 times
Been thanked: 39 times

Post autor: Snaki »

Czacha nie zawiodła z tłumaczeniem :D

"does count" poszło jako "nie liczą się"
Spoiler:
A w innym miejscu ucięto fragment że po publikacji dokładamy nowa kartę, niby oczywiste ale brakło
Awatar użytkownika
siepu

Snaki pisze: 22 sie 2024, 22:30 Czacha nie zawiodła z tłumaczeniem :D

"does count" poszło jako "nie liczą się"
Spoiler:
A w innym miejscu ucięto fragment że po publikacji dokładamy nowa kartę, niby oczywiste ale brakło
Na szczęście też bez znaczenia, te dyski można wymienić na nagrody w dowolnej chwili. To prosta gra i nie ma aż tak dużo rzeczy, które można zepsuć.
khuba
Has thanked: 320 times
Been thanked: 309 times

Post autor: khuba »

Może mieć znaczenie gdy ktoś miał wymaksowane badania (sama wymiana żetonu spowodowałaby stratę badań).
Sprzedam:
Cerebria, Miasteczka, Weather Machine - metalowe zębatki
Awatar użytkownika
siepu

Jeśli masz aż tak bardzo wymaksowane badania (w sensie na nic ich nie wydałeś podczas gry), to te potencjalne pół punktu jest raczej bez znaczenia, bo i tak nie wygrywasz :D
jezykwaw
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Post autor: jezykwaw »

@Czacha Games Kiedy usłyszymy coś więcej o wydaniu Skull Tales ?
Na horyzoncie na ten moment widzę że będzie start zbiórki drugiej edycji z dodatkami na Gamefound przez Draco Ideas. Zbiórka ma startować w październiku 2024.
https://gamefound.com/pl/projects/draco ... -full-sail
A Na jaki content możemy liczyć przy polskim wydaniu i czy beda od razu dodatki? Czy można liczyć na wydanie na wypasie, z zawartością oraz jakościowo solidne jak na tej zbiórce od Draco Ideas?
Dzięki i czekam na info zwrotne.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2024, 13:40 przez jezykwaw, łącznie zmieniany 1 raz.
adm1004a
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Post autor: adm1004a »

Seraphic_Seal pisze: 21 sie 2024, 19:34 Pytanie do nowego Endeavora. Tak patrzę na starą stronę przedsprzedaży i zastanawiam się - tylko na planszach scenariuszy jest jakiś tekst? Czy poza tym gra jest niezależna językowo?
tak tylko na planszach scenariusza, jakieś 2-3 zdania.
khuba
Has thanked: 320 times
Been thanked: 309 times

Post autor: khuba »

Taki istotny tekst jest jeszcze na kartach celów bonusowych, kartach komplikacji, kaflach specjalistów 5 (warunki punktacji).
Sprzedam:
Cerebria, Miasteczka, Weather Machine - metalowe zębatki
bartekb8
Has thanked: 72 times
Been thanked: 63 times

Post autor: bartekb8 »

Endeavor Deep Sea odebrany, dzięki. Jeszcze nie grany, jestem na fazie czytania instrukcji i oglądania gameplayów. Pierwsze wrażenia ok, zdziwiły mnie za to trochę ciemne i mało czytelne kafelki. "Pokrowce" na osobiste elementy graczy tu i ówdzie powgniatane, ale to cienka tektura więc mogło się zdarzyć. Nie podobają mi się znaczniki postępu: każdy ma trochę inny kształt, w dodatku żeby w ogóle mieściły się na wytłaczanych torach dziedzin trzeba je kłaść bokiem...Bezsensowny zabieg, ale tak już wymyślił oryginalny wydawca. Koniec czepialstwa z mojej strony🙂
Awatar użytkownika
seki
Moderator
Has thanked: 1158 times
Been thanked: 1328 times

Post autor: seki »

bartekb8 pisze: 23 sie 2024, 20:40 Endeavor Deep Sea odebrany, dzięki. Jeszcze nie grany, jestem na fazie czytania instrukcji i oglądania gameplayów. Pierwsze wrażenia ok, zdziwiły mnie za to trochę ciemne i mało czytelne kafelki. "Pokrowce" na osobiste elementy graczy tu i ówdzie powgniatane, ale to cienka tektura więc mogło się zdarzyć. Nie podobają mi się znaczniki postępu: każdy ma trochę inny kształt, w dodatku żeby w ogóle mieściły się na wytłaczanych torach dziedzin trzeba je kłaść bokiem...Bezsensowny zabieg, ale tak już wymyślił oryginalny wydawca. Koniec czepialstwa z mojej strony🙂
Możesz pokazać na zdjęciu ten efekt, że znacznik postępu się nie mieści? Grałem już 2x i wszystko się mieściło. Ciekaw jestem o co chodzi. Co do tekturek zamykających osobiste organizery to fakt, jakością to odstaje od tego do czego się przyzwyczaiłem w Endeavor wiek żagli. Tam były dobrze dopasowane plastikowe pokrywki.
bartekb8
Has thanked: 72 times
Been thanked: 63 times

Post autor: bartekb8 »

seki pisze: 24 sie 2024, 22:50 Możesz pokazać na zdjęciu ten efekt, że znacznik postępu się nie mieści?
Głupia sprawa, ale zorientowałem się dopiero w połowie rozgrywki że znaczniki powinny stać a nie leżeć na boku - zmylił mnie fakt, że nadrukowane symbole są najlepiej widoczne od góry, a więc gdy znaczniki są "przewrócone", dlatego z początku nawet nie brałem pod uwagę tego, że powinno być inaczej:)
Torquemada666
Has thanked: 280 times
Been thanked: 148 times

Post autor: Torquemada666 »

Start przedsprzedaży dodatków do Nova Aetas Resistance 6 września:

https://czachashop.pl/przedsprzedaz-dod ... -renesans/
sewek79
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Post autor: sewek79 »

czy jest szansa na wrzucenie na stronę Czachy oryginalnej (angielskich czy włoskich) wersji kampanii czy plików kart?
Niestety jest dużo błędów w tłumaczeniu i co rusz muszę się posiłkować pytaniami na BGG jak wygląda to w oryginale.
Kolejny przykład:

- niektóre zdolności Vincenzo w polskiej wersji mówią o odległości 3 pól od celu. W innych wersjach językowych jest "do trzech pól".
Robi różnicę.
Awatar użytkownika
Reku_
Has thanked: 47 times
Been thanked: 100 times

Post autor: Reku_ »

sewek79 pisze: 13 wrz 2024, 20:58
Spoiler:
Jeszcze fajnie jakbyś dał znać o jakiej grze piszesz
Lista gier na BGG
Rabaty: Aleplanszówki 3%, 3Trolle 6%, Portal 4% - chcesz coś zamówić - napisz
Awatar użytkownika
Hardkor
Has thanked: 1447 times
Been thanked: 972 times
Kontakt:

Post autor: Hardkor »

sewek79 pisze: 13 wrz 2024, 20:58 czy jest szansa na wrzucenie na stronę Czachy oryginalnej (angielskich czy włoskich) wersji kampanii czy plików kart?
Niestety jest dużo błędów w tłumaczeniu i co rusz muszę się posiłkować pytaniami na BGG jak wygląda to w oryginale.
Kolejny przykład:

- niektóre zdolności Vincenzo w polskiej wersji mówią o odległości 3 pól od celu. W innych wersjach językowych jest "do trzech pól".
Robi różnicę.
Żadne wydawnictwo Ci nie takiego nie wrzuci. Wątpię by nawet mieli prawo coś takiego robić.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Jdn
Has thanked: 65 times
Been thanked: 47 times

Post autor: Jdn »

Hardkor pisze: 13 wrz 2024, 22:35
sewek79 pisze: 13 wrz 2024, 20:58 czy jest szansa na wrzucenie na stronę Czachy oryginalnej (angielskich czy włoskich) wersji kampanii czy plików kart?
Kolejny przykład:

Robi różnicę.
Żadne wydawnictwo Ci nie takiego nie wrzuci. Wątpię by nawet mieli prawo coś takiego robić.
Wrzucą jak pokażesz wtopy konkretne przykłady i napiszesz na kilku grupach facebook itd. Ale nadal wrzucą tylko te zgłoszone. Nikt nie da całości by nie zrobić Print 2 Play.
ODPOWIEDZ