Pierwszy rzut oka- wygląda eleganckoTorquemada666 pisze: ↑11 lip 2024, 11:00 Nowe rzeczy na stronie Czachy, czyli foldery gier z plikami do nich - erraty, zasady itp.
https://czachagames.pl/app-czachagames/
Czacha Games
- Seraphic_Seal
- Has thanked: 341 times
- Been thanked: 272 times
Re: Czacha Games
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
- EsperanzaDMV
- Has thanked: 329 times
- Been thanked: 676 times
No i brakuje errat - np. dla Twisted Fables jest tylko instrukcja, ani słowa o błędnych kartach.
-
- Has thanked: 280 times
- Been thanked: 148 times
Sami pisali, że pewne rzeczy będą sukcesywnie dodawać. Wysyłałem im info, że tego brakuje.EsperanzaDMV pisze: ↑16 lip 2024, 15:20 No i brakuje errat - np. dla Twisted Fables jest tylko instrukcja, ani słowa o błędnych kartach.
- Reku_
- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 100 times
Erraty do BRW:R też by się zdały.
Lista gier na BGG
Rabaty: Aleplanszówki 3%, 3Trolle 6%, Portal 4% - chcesz coś zamówić - napisz
- Gizmoo
- Has thanked: 2834 times
- Been thanked: 2745 times
Jeżeli przeoczyłem, to z góry przepraszam, ale wyszukiwarka dała zero wyników.
Czy będzie polska edycja Trial of The Gods? Czaszeczki miały chyba wydawać wszystko od Ludus Magnus Studio?
Czy będzie polska edycja Trial of The Gods? Czaszeczki miały chyba wydawać wszystko od Ludus Magnus Studio?
- Hardkor
- Has thanked: 1447 times
- Been thanked: 972 times
- Kontakt:
Chyba nie było info, że wydają.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- Seraphic_Seal
- Has thanked: 341 times
- Been thanked: 272 times
Pytanie do nowego Endeavora. Tak patrzę na starą stronę przedsprzedaży i zastanawiam się - tylko na planszach scenariuszy jest jakiś tekst? Czy poza tym gra jest niezależna językowo?
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
- siepu
- Has thanked: 334 times
- Been thanked: 350 times
Dodatkowo jeszcze tekst na niektórych specjalnych kaflach obszaru (choć to zazwyczaj część scenariusza) + wydarzenia / cele do coopa / solo. No i raczej nie ten wątekSeraphic_Seal pisze: ↑21 sie 2024, 19:34 Pytanie do nowego Endeavora. Tak patrzę na starą stronę przedsprzedaży i zastanawiam się - tylko na planszach scenariuszy jest jakiś tekst? Czy poza tym gra jest niezależna językowo?
- Snaki
- Has thanked: 53 times
- Been thanked: 39 times
Czacha nie zawiodła z tłumaczeniem
"does count" poszło jako "nie liczą się"
A w innym miejscu ucięto fragment że po publikacji dokładamy nowa kartę, niby oczywiste ale brakło
"does count" poszło jako "nie liczą się"
Spoiler:
- siepu
Na szczęście też bez znaczenia, te dyski można wymienić na nagrody w dowolnej chwili. To prosta gra i nie ma aż tak dużo rzeczy, które można zepsuć.
-
- Has thanked: 320 times
- Been thanked: 309 times
Może mieć znaczenie gdy ktoś miał wymaksowane badania (sama wymiana żetonu spowodowałaby stratę badań).
Sprzedam:
Cerebria, Miasteczka, Weather Machine - metalowe zębatki
- siepu
Jeśli masz aż tak bardzo wymaksowane badania (w sensie na nic ich nie wydałeś podczas gry), to te potencjalne pół punktu jest raczej bez znaczenia, bo i tak nie wygrywasz
-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 1 time
@Czacha Games Kiedy usłyszymy coś więcej o wydaniu Skull Tales ?
Na horyzoncie na ten moment widzę że będzie start zbiórki drugiej edycji z dodatkami na Gamefound przez Draco Ideas. Zbiórka ma startować w październiku 2024.
https://gamefound.com/pl/projects/draco ... -full-sail
A Na jaki content możemy liczyć przy polskim wydaniu i czy beda od razu dodatki? Czy można liczyć na wydanie na wypasie, z zawartością oraz jakościowo solidne jak na tej zbiórce od Draco Ideas?
Dzięki i czekam na info zwrotne.
Na horyzoncie na ten moment widzę że będzie start zbiórki drugiej edycji z dodatkami na Gamefound przez Draco Ideas. Zbiórka ma startować w październiku 2024.
https://gamefound.com/pl/projects/draco ... -full-sail
A Na jaki content możemy liczyć przy polskim wydaniu i czy beda od razu dodatki? Czy można liczyć na wydanie na wypasie, z zawartością oraz jakościowo solidne jak na tej zbiórce od Draco Ideas?
Dzięki i czekam na info zwrotne.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2024, 13:40 przez jezykwaw, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
tak tylko na planszach scenariusza, jakieś 2-3 zdania.Seraphic_Seal pisze: ↑21 sie 2024, 19:34 Pytanie do nowego Endeavora. Tak patrzę na starą stronę przedsprzedaży i zastanawiam się - tylko na planszach scenariuszy jest jakiś tekst? Czy poza tym gra jest niezależna językowo?
-
- Has thanked: 320 times
- Been thanked: 309 times
Taki istotny tekst jest jeszcze na kartach celów bonusowych, kartach komplikacji, kaflach specjalistów 5 (warunki punktacji).
Sprzedam:
Endeavor Deep Sea odebrany, dzięki. Jeszcze nie grany, jestem na fazie czytania instrukcji i oglądania gameplayów. Pierwsze wrażenia ok, zdziwiły mnie za to trochę ciemne i mało czytelne kafelki. "Pokrowce" na osobiste elementy graczy tu i ówdzie powgniatane, ale to cienka tektura więc mogło się zdarzyć. Nie podobają mi się znaczniki postępu: każdy ma trochę inny kształt, w dodatku żeby w ogóle mieściły się na wytłaczanych torach dziedzin trzeba je kłaść bokiem...Bezsensowny zabieg, ale tak już wymyślił oryginalny wydawca. Koniec czepialstwa z mojej strony
- seki
- Moderator
- Has thanked: 1158 times
- Been thanked: 1328 times
Możesz pokazać na zdjęciu ten efekt, że znacznik postępu się nie mieści? Grałem już 2x i wszystko się mieściło. Ciekaw jestem o co chodzi. Co do tekturek zamykających osobiste organizery to fakt, jakością to odstaje od tego do czego się przyzwyczaiłem w Endeavor wiek żagli. Tam były dobrze dopasowane plastikowe pokrywki.bartekb8 pisze: ↑23 sie 2024, 20:40 Endeavor Deep Sea odebrany, dzięki. Jeszcze nie grany, jestem na fazie czytania instrukcji i oglądania gameplayów. Pierwsze wrażenia ok, zdziwiły mnie za to trochę ciemne i mało czytelne kafelki. "Pokrowce" na osobiste elementy graczy tu i ówdzie powgniatane, ale to cienka tektura więc mogło się zdarzyć. Nie podobają mi się znaczniki postępu: każdy ma trochę inny kształt, w dodatku żeby w ogóle mieściły się na wytłaczanych torach dziedzin trzeba je kłaść bokiem...Bezsensowny zabieg, ale tak już wymyślił oryginalny wydawca. Koniec czepialstwa z mojej strony
Głupia sprawa, ale zorientowałem się dopiero w połowie rozgrywki że znaczniki powinny stać a nie leżeć na boku - zmylił mnie fakt, że nadrukowane symbole są najlepiej widoczne od góry, a więc gdy znaczniki są "przewrócone", dlatego z początku nawet nie brałem pod uwagę tego, że powinno być inaczej:)
-
- Has thanked: 280 times
- Been thanked: 148 times
Start przedsprzedaży dodatków do Nova Aetas Resistance 6 września:
https://czachashop.pl/przedsprzedaz-dod ... -renesans/
https://czachashop.pl/przedsprzedaz-dod ... -renesans/
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 3 times
czy jest szansa na wrzucenie na stronę Czachy oryginalnej (angielskich czy włoskich) wersji kampanii czy plików kart?
Niestety jest dużo błędów w tłumaczeniu i co rusz muszę się posiłkować pytaniami na BGG jak wygląda to w oryginale.
Kolejny przykład:
- niektóre zdolności Vincenzo w polskiej wersji mówią o odległości 3 pól od celu. W innych wersjach językowych jest "do trzech pól".
Robi różnicę.
Niestety jest dużo błędów w tłumaczeniu i co rusz muszę się posiłkować pytaniami na BGG jak wygląda to w oryginale.
Kolejny przykład:
- niektóre zdolności Vincenzo w polskiej wersji mówią o odległości 3 pól od celu. W innych wersjach językowych jest "do trzech pól".
Robi różnicę.
- Reku_
- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 100 times
Lista gier na BGG
- Hardkor
- Has thanked: 1447 times
- Been thanked: 972 times
- Kontakt:
Żadne wydawnictwo Ci nie takiego nie wrzuci. Wątpię by nawet mieli prawo coś takiego robić.sewek79 pisze: ↑13 wrz 2024, 20:58 czy jest szansa na wrzucenie na stronę Czachy oryginalnej (angielskich czy włoskich) wersji kampanii czy plików kart?
Kolejny przykład:
Robi różnicę.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Wrzucą jak pokażesz wtopy konkretne przykłady i napiszesz na kilku grupach facebook itd. Ale nadal wrzucą tylko te zgłoszone. Nikt nie da całości by nie zrobić Print 2 Play.Hardkor pisze: ↑13 wrz 2024, 22:35Żadne wydawnictwo Ci nie takiego nie wrzuci. Wątpię by nawet mieli prawo coś takiego robić.sewek79 pisze: ↑13 wrz 2024, 20:58 czy jest szansa na wrzucenie na stronę Czachy oryginalnej (angielskich czy włoskich) wersji kampanii czy plików kart?
Kolejny przykład:
Robi różnicę.