(Opole) Planszowe Opole
- melusina
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 55 times
Re: (Opole) Planszowe Opole
...a ja nie mam zgody na pobieranie klucza, więc w zależności od tego, kto siedzi na portierni, mogę mieć z tym problem. Zatem przybywaj Jacku
Jest tylu chętnych do Diuny, więc rezygnuję. W co chciałbyś zagrać Czarku?
Jest tylu chętnych do Diuny, więc rezygnuję. W co chciałbyś zagrać Czarku?
-
- Has thanked: 564 times
- Been thanked: 273 times
Ustalam, czy sprawy domowe mogą poczekać (sorki, zostałem zaskoczony dziś z rana). W razie czego to chociaż powinno mi się udać podjechać i otworzyć wrota.
Dwóch chętnych to nie tak znowu tylu...
-
Dobra, mam domowe błogosławieństwo na przyjście. Dosiądę się gdzie będzie trza, jak przystało na prawdziwie uniwersalnego żołnierza (lub wg mniej ambitnego podejścia - zapchajdziurę średniego ogarnięcia).
-
Było chyba Spyriumowane i LeśneRozdanko, a na drugim stoliku, też w trójkę, aprajzingowo djunowaliśmy z dodatkami (dobra gierka do pokombinowania) i potem, już na lekko na dobitkę, ponownie kotek w pudełku.
Dzięki, Pawle, za przytarganie i tłumaczenie oraz za cierpliwość, gdy przeszkadzałem głupimi pytaniami. Podziwiam.
Dzięki wszystkim za spotyk. Do następnego.
Dzięki, Pawle, za przytarganie i tłumaczenie oraz za cierpliwość, gdy przeszkadzałem głupimi pytaniami. Podziwiam.
Dzięki wszystkim za spotyk. Do następnego.
-
Byłem w lekkim szoku, że nie rzuciłeś wszystkiego i się nie pojawiłeś. A ta wersja (i z dodatkami) jeszcze bardziej działająca na mózg... Liczę kiedyś na partyjkę 3 na 3. Lubię udziwnienia.
-
Jak będziecie potrzebowali wypełniacza do diuny to mógłbym, póki coś tam pamiętam; o ile nie będę potrzebny jako wypełniacz do innego stolika.
Hejka po urlopie
My też będziemy ale bliżej 17:30, głodni grania po tych 2 tygodniach : )
My też będziemy ale bliżej 17:30, głodni grania po tych 2 tygodniach : )
-
W żadnym razie. Wypełniacz jest ważny. Często decyduje swoją frekwencją o wejściu jakiegoś tytułu na stół.
No i pięknie.
No i jeszcze piękniej.
-
Cieszę się, że Twoja ręka już lepiej. Rozumiem, że na wywczasie było bosko?
Czarku, jak zwykle nieustająca prośba - jak będziesz miał jakąś wiedzę o niespodziewanych gościach to donoś nam tu, proszę.
-
- Been thanked: 6 times
Mnie nie będzie jestem na urlopie ale wziełem sobie Century - korzenny szlak i i RUNE STONES więc może kogoś uda mi się namówić na partyjkę
Postaram się być w środę nastepną.
Zwycięskiego Grania Życzę wam
Postaram się być w środę nastepną.
Zwycięskiego Grania Życzę wam
-
Wczoraj weszły: Dominant Marinowany w 3 os. (podobało się, nieprawdaż?), a na drugim stoliku Studium w Emeraldzie 1wsza edycja.
Nie podołałem, ani emeraldowym zasadom, ani bandzie łysego, co dwóch na jednego, ani Ani. Grało mi się gorzej, niż kiedyś w drugą edycję w 4 osoby (w 2018r. jak sprawdziłem z ciekawości). Tamta na pewno była łatwiejsza i wygładzona, choć ledwo pamiętam. Ta sprawiała wrażenie, że trzeba 5 partii zagrać by sensownie pograć, jeśli chodzi o aspekt skuteczności punktowania przy jednoczesnej skuteczności kamuflowania. Nie wyobrażam sobie by grać w 4rech i być jednym przeciwko 3em graczom, a to chyba możliwe.
Dzięki za granko (Ani dodatkowo za przytarganie i wytłumaczenie) i gorące dozo.
Nie podołałem, ani emeraldowym zasadom, ani bandzie łysego, co dwóch na jednego, ani Ani. Grało mi się gorzej, niż kiedyś w drugą edycję w 4 osoby (w 2018r. jak sprawdziłem z ciekawości). Tamta na pewno była łatwiejsza i wygładzona, choć ledwo pamiętam. Ta sprawiała wrażenie, że trzeba 5 partii zagrać by sensownie pograć, jeśli chodzi o aspekt skuteczności punktowania przy jednoczesnej skuteczności kamuflowania. Nie wyobrażam sobie by grać w 4rech i być jednym przeciwko 3em graczom, a to chyba możliwe.
Dzięki za granko (Ani dodatkowo za przytarganie i wytłumaczenie) i gorące dozo.
Jacek - udanego długiego weekendu
My będziemy standardowo ok 17:30, ktoś jeszcze chętny do grania?
My będziemy standardowo ok 17:30, ktoś jeszcze chętny do grania?