Adrenaline / Adrenalina (Filip Neduk)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- Bary
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 47 times
- Kontakt:
Adrenaline / Adrenalina (Filip Neduk)
Tytuł nie ma chyba jeszcze osobnego wątku, więc zakładam. Adrenaline jest nowym dużym projektem od CGE bazującym na grach FPP. Więcej można się dowiedzieć z filmu.
Mój blog na ZnadPlanszy
Recenzja Cooper Island na ZnadPlanszy
Kupię dodatek Hobbit: Na Progu do WP LCG!
Re: Adrenaline - nowy tytuł CGE
W pierwszej chwili, gdy Paul zaczął mówić o turowej strzelance i planowaniu ruchów, skojarzyło mi się z Atlas Reactor
No nic, trzeba czekać na więcej informacji, ale skoro to CGE, to pewnie warto śledzić.
No nic, trzeba czekać na więcej informacji, ale skoro to CGE, to pewnie warto śledzić.
- Bary
- Kontakt:
No i mamy potwierdzenie od Rebela, że wyda tytuł po polsku, great!
Mój blog na ZnadPlanszy
- KubaP
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 421 times
Filip Neduk.
Miałem okazję zagrać. Nie jestem fanem negatywnej interakcji, ale ta gra to czysty fun. 45 minut taktycznej nawalanki wszyscy na wszystkich. Czułem się, jakby ktoś przeniósł Unreal Tournament na planszę. Świetnie rozwiązana mechanicznie i z wylewającym się z pudła klimatem. Mnóstwo dobrej zabawy i nie mogę się doczekać, aż gra pojawi się w mojej kolekcji.
Miałem okazję zagrać. Nie jestem fanem negatywnej interakcji, ale ta gra to czysty fun. 45 minut taktycznej nawalanki wszyscy na wszystkich. Czułem się, jakby ktoś przeniósł Unreal Tournament na planszę. Świetnie rozwiązana mechanicznie i z wylewającym się z pudła klimatem. Mnóstwo dobrej zabawy i nie mogę się doczekać, aż gra pojawi się w mojej kolekcji.
- karawanken
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 100 times
Ludzie moja lista zakupowa miała się zmniejszać
Widziałem prezentacje gry na BGG, która kręcili podczas targów Origins. Jak by powiedział mój 2 letni syn "ceto ceto ceto"
Widziałem prezentacje gry na BGG, która kręcili podczas targów Origins. Jak by powiedział mój 2 letni syn "ceto ceto ceto"
- BartP
- Administrator
- Has thanked: 392 times
- Been thanked: 924 times
Mnie tylko ciekawi, czemu wszędzie, konsekwentnie jest to nazywane first-person shooterem (FPS). Przecież nie ma tu perspektywy pierwszej osoby. Takie coś nazywa się third-person shooterem, jeśli w ogóle się takiej nazwy jeszcze używa.
No ale, fajnie, że będzie wydane po polsku.
Sprzedam nic
To jest BPS - BoardPersonShooterBartP pisze:Mnie tylko ciekawi, czemu wszędzie, konsekwentnie jest to nazywane first-person shooterem (FPS). Przecież nie ma tu perspektywy pierwszej osoby. Takie coś nazywa się third-person shooterem, jeśli w ogóle się takiej nazwy jeszcze używa.
Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
O, to świetna wiadomość, bo Goblins Inc. było całkiem fajne. Już się bałem, że to Chvatil robi.KubaP pisze:Filip Neduk
- rattkin
- Has thanked: 382 times
- Been thanked: 931 times
Tutaj trochę widać samej gry, choć Paul wielokrotnie na tych filmach zarzeka się, że to prototyp i komponenty są dość przypadkowe.
https://www.youtube.com/watch?v=Vy5CV4mcek4
Na pierwszy rzut oka wygląda bardzo przebojowo. CGE ma doświadczenie w podbijaniu hype'u na Essen - to także wygląda mi na bardzo interesującą pozycję. Rok temu Artipia próbowała sprzedać swój Project: Elite, który trochę mi to przypomina. Ale tam była zabójcza cena i paskudne figurasy.
https://www.youtube.com/watch?v=Vy5CV4mcek4
Na pierwszy rzut oka wygląda bardzo przebojowo. CGE ma doświadczenie w podbijaniu hype'u na Essen - to także wygląda mi na bardzo interesującą pozycję. Rok temu Artipia próbowała sprzedać swój Project: Elite, który trochę mi to przypomina. Ale tam była zabójcza cena i paskudne figurasy.
- karawanken
Czy są jakieś nowe informacje odnośnie gry? Jakieś zdjęcia, filmy, cokolwiek do poczytania?
- REBEL.pl
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 740 times
- Kontakt:
Powoli CGE zaczyna publikować: https://boardgamegeek.com/thread/164271 ... iew-part-1karawanken pisze:Czy są jakieś nowe informacje odnośnie gry? Jakieś zdjęcia, filmy, cokolwiek do poczytania?
wydawnictwo Rebel
Nadchodzące premiery | Aktualności wydawnicze | Kontakt | Dystrybucja: hurt.rebel.pl
Nadchodzące premiery | Aktualności wydawnicze | Kontakt | Dystrybucja: hurt.rebel.pl
- louiscyphre
- Has thanked: 106 times
- Been thanked: 74 times
- AkitaInu
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 32 times
Hmm wygląda całkiem spoko, założenia też ma fajne ale na razie za proste troche, porusz się, zbierz, zaatakuj (przeładuj automatycznie jak masz amunicję)
Czekaj na jakieś twisty
Czekaj na jakieś twisty
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Premiera jeszcze w 2016 roku? Wybaczcie jak przeoczyłem datę. Tzn mam na myśli Polska wersje
Po co twisty? Ma być prosto, szybko, dynamicznie i wrednie Czyli 100% zabawy i adrenaliny, a nie jakieś kombinowanie i zastanawianie się 3min nad swoją akcją.AkitaInu pisze:Hmm wygląda całkiem spoko, założenia też ma fajne ale na razie za proste troche, porusz się, zbierz, zaatakuj (przeładuj automatycznie jak masz amunicję)
Czekaj na jakieś twisty
Sprzedam / wymienięKeyflower+dodatki, Nemo's War, Alien Uprising, Hunt Unknown Quarry, inne
- AkitaInu
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 32 times
Niech Ci będzie Ale mam wciąż nadzieje że to nie wszystko co w tej grze jestmisioooo pisze:Po co twisty? Ma być prosto, szybko, dynamicznie i wrednie Czyli 100% zabawy i adrenaliny, a nie jakieś kombinowanie i zastanawianie się 3min nad swoją akcją.AkitaInu pisze:Hmm wygląda całkiem spoko, założenia też ma fajne ale na razie za proste troche, porusz się, zbierz, zaatakuj (przeładuj automatycznie jak masz amunicję)
Czekaj na jakieś twisty
Niech będzie kilka malutkich twistów
- rattkin
Paul Grogan jakoś na dniach ma dać 2 część. Też liczę na twisty, bo mimo wszystko dynamiki fps/tps nie da się odzwierciedlić na planszy. "Strzelanie się" samo w sobie jest fajne, gdy tę dynamikę czuć i można zaaplikować skill. W grze planszowej te aspekty są istotnie zdławione, więc musi być coś w zamian.
- karawanken
Po kupieniu Cry Havoc spojrzałem na półkę na której nie ma już miejsca (pudełko Cry Havoca idealnie wypełniło ostatnie miejsce) i odetchnąłem mówiąc do siebie, że to koniec zakupów na ten rok bo mam już wszystko co chciałem.
Totalnie zapomniałem o tym tytule.
- Bary
- Kontakt:
Moim zdaniem prostota tej gry będzie jej silnym atutem! Graliście w nowego Dooma? Prostota i dynamika skutecznie spełnia tam swoje zadanie. Zresztą, dodatkowe twisty będą w dodatku.
Ostatni zakup? Kogo Ty oszukujesz...karawanken pisze:...i odetchnąłem mówiąc do siebie, że to koniec zakupów na ten rok bo mam już wszystko co chciałem.
Mój blog na ZnadPlanszy
- karawanken
Żonę przede wszystkimi żonęBary pisze: Ostatni zakup? Kogo Ty oszukujesz...
Też myślę, że to będzie prosty tytuł, przede wszystkim do zabawy a nie długiego myślenia nad optymalnym ruchem
- REBEL.pl
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 740 times
- Kontakt:
Paul Grogan nie próżnuje - jest już kolejna zapowiedź, wygląda na to, że będzie ich jeszcze kilka:
https://boardgamegeek.com/thread/164467 ... iew-part-2
https://boardgamegeek.com/thread/164467 ... iew-part-2
wydawnictwo Rebel
- ariser
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 50 times
- rattkin
Ja na razie jeszcze sceptycznie... bo jeszcze nie widzę w tym gry. Ok, można sobie strzelać, podnosić bronie, bronie mają to i to. Ale gdzie jest gra, skoro właściwie przez większość czasu wszyscy widzą wszystkich i mogą strzelać? Nie mamy tu ruszania myszką i celowania.
Czekam na part 3.
Czekam na part 3.