Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Z okładki: Twoją wioskę nękają krwiożercze bestie, a słynni łowcy potworów rzucili robotę w diabły?
Chciałbyś zyskać trochę sławy, ale boisz się cienia własnej świni? Jest na to sposób.
Wyrusz na trakt, by stać się najsłynniejszym zabójcą potworów.
Nie musisz jednak ciągle nadstawiać karku.
Upozoruj atak, przebierając się za Stwora z Obory! Pohałasuj w krzakach za stodołą i wyjdź cało z szarpaniny jako bohater!
Tylko uważaj! Inni wieśniacy, z zazdrości o Twoją chwałę, zrobią wszystko, aby Ci dołożyć!
Przyznam że bardzo mnie pozytywnie ta gra zaskoczyła. Spodziewałem się że to będzie taki trochę lepszy Munchkin, za którym nie przepadam. Brałem więc pod uwagę że może się okazać przeciętna. Tymczasem bardzo fajny tytuł, wszystkim się podobał, nawet żonie które nie przepada za tego typu klimatami i nie lubi negatywnej interakcji. Trochę szkoda że gra taka mała, chciałoby się więcej, kart potworów itd. Może jakiś dodatek się pojawi?
My akurat graliśmy w 4 osoby. W dwie osoby domyślam się że gra będzie działać gorzej, bo to wtedy swego rodzaju pojedynek. No i jak gra kilka osób to mogą skuteczniej utrudniać liderowi grę, np poświęcając punkty sławy na przerzuty. Przy dwóch graczach nie będzie rozkminy który gracz podłożył gorszą świnię, albo którego gracza wybrać gdy kilku zgłosiło się do zlecenia.
Gra bardzo fajna, ale póki co przegrywa dla mnie z Munchkinem głównie przez to że ten drugi ma masę innych dodatków i wersji więc tak szybko się nie przejada.
Odkurzę trochę wątek bo 15 maja miała miejsce premiera dodatku "Bestiarium Pauperum" do "Stworów...". Zawartość to 54 karty a na stronie sklepu Muduko można kupić go za 35 zł (jeśli ktoś się zapisze do newslettera to jeszcze 10% upustu będzie miał) + wysyłka. Do tego w gratisie jest pakiet "Świniopak" (nie zgadniecie z czym związany ) czyli dodatkowe 11 kart.
Ktos ma ten nowy dodatek? Ja zamówiłem ale nie u wydawcy i teraz się dowiedziałem że u wydawcy dostałbym jeszcze pakiet "świniopak". Ktoś ma? Bo ciekawi mnie co jest w tym pakiecie i czy te karty coś wnosza do gry?
adam_k27 pisze: ↑28 cze 2023, 15:13
Ktos ma ten nowy dodatek? Ja zamówiłem ale nie u wydawcy i teraz się dowiedziałem że u wydawcy dostałbym jeszcze pakiet "świniopak". Ktoś ma? Bo ciekawi mnie co jest w tym pakiecie i czy te karty coś wnosza do gry?
3 świnie które można dorzucać przeciwnikowi
1 postać
2 przedmioty
3 stwory
2 "wydarzenia"
adam_k27 pisze: ↑28 cze 2023, 15:13
3 świnie które można dorzucać przeciwnikowi
1 postać
2 przedmioty
3 stwory
2 "wydarzenia"
Hmm, czyli jednak grywalny dodatek. Szkoda że nie wiedziałem że coś takiego będzie