Za fp aleplanszowki.pl. Dla mnie słabe to, nawet bardzo. Wysyłka w dniu jutrzejszym = gra u klientów najwcześniej w poniedziałek (bo w piątek święto). A klienci , którzy zamówili bezpośrednio u Galakty wrzucają już zdjęcia, że gra już do nich doszła (!).Mamy niestety złą informację. Otrzymaliśmy informację od wydawnictwa Galakta że wysyłki do Klientów mogą nastąpić dopiero w dniu jutrzejszym (w dniu premiery - mówimy o grze Sword & Sorcery) Nie mogą opuścić naszego magazynu dzisiaj. Wszystkie dotychczasowe zamówienia zostały zwrócone/wstrzymane i ostatecznie jutro opuszczą nasz magazyn. Przepraszamy za niedogodności.
Galakta – Dyskusje o wydawnictwie
- EsperanzaDMV
- Has thanked: 331 times
- Been thanked: 678 times
Galakta – Dyskusje o wydawnictwie
Ostatnio zmieniony 11 sty 2021, 14:40 przez EsperanzaDMV, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Has thanked: 88 times
- Been thanked: 130 times
Re: Sword & Sorcery (Simone Romano, Nunzio Surace)
No jakby wysłali dzisiaj to raczej dzisiaj by nie doszło, tylko w dniu premiery. Więc głupie to strasznie. Szczególnie że premiera była opóźniona przez transport z Chin. Gra w która dużo osób już grało...
Kiedyś pre-order oznaczał możliwość zagrania już w premierę. Nawet sklepy/wydawca przepraszał jak była obsuwa i nie dało rady dostać w ten dzień. Teraz wydawca myśli, że opóźniając inne sklepy będzie miał więcej klientów... Nie za ich ceny.
- Sroczka
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 7 times
AM76 ma już w sklepie i dzisiaj odbieram więc coś ktoś ściemnia. Tym bardziej że zamawiałem z aleplanszówki dodatek z drzwiami i skrzyniami i zostało to wysłane dzisiaj.
- awawa
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 38 times
Odbierasz a nie czekasz na wysyłkę. Niedawno inne wydawnictwo zorganizowało taką promocję sklepów stacjonarnych, choć tam czekało się znacznie dłużej na paczkę. Może Galakta idzie w ich ślady? ;)
Granie na Bemowie
- Amenhotep
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 7 times
Takiego wała Dzwoniłem dzisiaj do ALEplanszówek , bo też sobie pomyślałem " a co tam będę czekał , odbiorę sobie dzisiaj osobiście ". Powiedziano mi, że " sorry , nie możemy , bo grożą nam kary finansowe... " WTF jak się pytam ? Oczywiście nie naciskałem , nie chcę im robić problemu , nie ich wina przecież. Ja się pytam tu oficjalnie Galakty , co wy odpierniczacie ? Ludzie piszą na FB , że kupioną grę od Was ze sklepu już otrzymali a Wy odpisujecie ludziom " Musimy się tego trzymać chcąc być w porządku względem innych sklepów (oraz ich klientów), które przestrzegają tej zasady. " ?? Jaja se robicie normalnie z ludzi , i nie chodzi tu o mnie. Jeden dzień mnie nie zbawi , jutro pojadę i odbiorę. Mówię tu o podejściu do klientów , do społeczności planszowej jako całości. Wiecie doskonale , że wysyłając jutro przeważająca większość ludzi otrzyma grę dopiero w poniedziałek. Dobrą praktyką jest tak zorganizować wysyłki , aby dotarły do odbiorców najpóźniej w dzień premiery. Dobrym zwyczajem jeśli chodzi o pre-ordery jest , że osoby które dokonały takiego zakupu dostają produkt nawet wcześniej przed innymi , a tu co ? Totalnie kuriozalna sytuacja , ludzi zamówili , możliwe że już zapłacili , a dostaną produkt później niż osoby , które sobie pójdą jutro do sklepu i kupią na miejscu. Jaki sens był zatem dla tych osób aby kupować grę przedpremierowo ? Bo co , bo będzie niższa cena czy może z powodu dodatkowej postaci , której później nie będzie ?
ŻENADA Nie wiem kto tam u Was podejmuje takie decyzje , ale ja bym takiej osoby u siebie w firmie nie zatrudnił. Skoro wiedzieliście , że się nie wyrobicie z wysyłkami , to już lepiej było powiedzieć , że premiera będzie 04.11 GALAKTA , dzisiejszego pamiętnego dnia 30.10.2019 zaliczyliście grubego minusa u społeczności planszówkowej.
To wydawnictwo żyło tylko z gier FFG, zabłysnęli własnie super decyzją... Jakoś czarno widzę ich los jak skończą wydawać Posiadłość i Arkham...
-
Ogólnie to Galakta nie robi dobrego wrażenia, ciągle brakujące dodatki... Przerażające podróże komuś?
Władca pierścieni LCG i dodatki? Jednocześnie mówią że im się nie opłaca, ludzie proszą o tłumaczenia, o dodruki... Łatwiej kupić coś za granicą niż w Polsce.
Zobaczymy czy i jak szybko wydadzą dodatki do S&S, tylko trzeba pamiętać o preorderach bo mogą się skończyć...
Władca pierścieni LCG i dodatki? Jednocześnie mówią że im się nie opłaca, ludzie proszą o tłumaczenia, o dodruki... Łatwiej kupić coś za granicą niż w Polsce.
Zobaczymy czy i jak szybko wydadzą dodatki do S&S, tylko trzeba pamiętać o preorderach bo mogą się skończyć...
-
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 36 times
Aż jestem ciekawy które wydawnictwo robi dobre wrażenie ?
Myślałem, że po zagraniach Portalu wszyscy się już przyzwyczaili do pewnych praktyk biznesowych. Swoją drogą ciekawe jak by Galakta przemyślała sytuację i wyznaczyła termin premiery za tydzień i jeszcze się pochwalili: "Mamy już grę, do sklepów trafi za kilkanaście dni"
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3521 times
- Been thanked: 3546 times
Wydają teraz swoje gry - Waste Knights w drodze, Shadow Planet w developingu...
W kazdym razie ja sie wycofałem z S&S - jest tyle gier, że nie chce mi się bawić z takim podejściem. Portal przynajmniej prowadzi jaką sensowna komunikację pomimo swoich wad lubie to wydawnictwo.
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Jeśli daliby taką informację na początku (gdy podawali informacje o premierze i pre-orderze) to by nie było problemu. Gorzej jak "za pięć dwunasta" wyskakują z czymś takim...
- Goldberg
- Has thanked: 82 times
- Been thanked: 177 times
Otwórz firmę i rób tak jak byś chciał... Zamkniesz firmę szybciej niż ja otworzyłes...manicminer pisze: ↑31 paź 2019, 11:27 Ogólnie to Galakta nie robi dobrego wrażenia, ciągle brakujące dodatki... Przerażające podróże komuś?
Nikt nie sprowadzi kontenera jakiegoś dodatku żeby mu zaległ i był stratny, ja swoje PP mam, kupiłem w przedsprzedaży i ok...
Ludzie chcą.... Dodruki.... Ilu jest tych ludzi? 300? A poza tym dodrukami steruję ffg i jak nie zamówisz minimum 1000 albo ilus yo wsadz sobie palec w ucho...
Ale rozumiem że ty masz na to złote rozwiązanie? Chętnie posłucham...
A w "kirche" co ja mam? Cztery gołe ściany i tak pusto jakby się miał interes za chwilę zlikwidować! Pastor gada jakieś rzeczy o piekle nieprzyjemne, a czy ja idę do kościoła żeby się denerwować?; Moryc "Ziemia Obiecana"
-
Skąd wiesz ze nie mam firmy ? Biały rycerz się znalazł... Narzekanie na słabą sprzedaż i brak opłacalności, jednocześnie najbardziej poszukiwanych rzeczy brakuje... Niech się na pampersy przerzucą będą mieli duży popyt. Awaken Realms będą sami sprzedawać Gralla. Ciekaw jestem dlaczego ?Goldberg pisze: ↑31 paź 2019, 12:11Otwórz firmę i rób tak jak byś chciał... Zamkniesz firmę szybciej niż ja otworzyłes...manicminer pisze: ↑31 paź 2019, 11:27 Ogólnie to Galakta nie robi dobrego wrażenia, ciągle brakujące dodatki... Przerażające podróże komuś?
Nikt nie sprowadzi kontenera jakiegoś dodatku żeby mu zaległ i był stratny, ja swoje PP mam, kupiłem w przedsprzedaży i ok...
Ludzie chcą.... Dodruki.... Ilu jest tych ludzi? 300? A poza tym dodrukami steruję ffg i jak nie zamówisz minimum 1000 albo ilus yo wsadz sobie palec w ucho...
Ale rozumiem że ty masz na to złote rozwiązanie? Chętnie posłucham...
Ostatnio zmieniony 31 paź 2019, 12:21 przez manicminer, łącznie zmieniany 1 raz.
- japanczyk
- Moderator
Proste - wyjść na przeciw fanom i zrobić płatny preorder. Jak się zbierze wymaganą grupa - ruszamy z drukiem. Nie ma? Nie ma druku
-
I to jest jakiś pomysł. Podobno S&S PL dobrze się sprzedało, już powinni wyjść z preorderami na dodatek i promocją, podać datę premiery dodatków i budować hype. Nawet dogadać się już w sprawie wydania PL Ancient Chronicles. No ale jak się nie chce, jak jedliśmy torcik od FFG i z tego żyliśmy... to teraz po przejęciu jest problem.
Zamiast tego budują sobie markę zabraniając wysyłki gry jeden dzień wcześniej...
Ja w S&S jeszcze nie grałem, wersja PL już do mnie idzie, KS Ancient zamówiony, ogram podstawkę, nie będzie info o wydaniu dodatków PL, kupuję kompletna wersję ENG i sprzedaje PL i mogą się w trąbkę pocałować. Proste.
-
- Has thanked: 155 times
- Been thanked: 687 times
Ja zamawiałem w sklepie internetowym, wczoraj dostałem informację o nadaniu przesyłki a dzisiaj już jest w paczkomacie.EsperanzaDMV pisze: ↑30 paź 2019, 16:10Za fp aleplanszowki.pl. Dla mnie słabe to, nawet bardzo. Wysyłka w dniu jutrzejszym = gra u klientów najwcześniej w poniedziałek (bo w piątek święto). A klienci , którzy zamówili bezpośrednio u Galakty wrzucają już zdjęcia, że gra już do nich doszła (!).Mamy niestety złą informację. Otrzymaliśmy informację od wydawnictwa Galakta że wysyłki do Klientów mogą nastąpić dopiero w dniu jutrzejszym (w dniu premiery - mówimy o grze Sword & Sorcery) Nie mogą opuścić naszego magazynu dzisiaj. Wszystkie dotychczasowe zamówienia zostały zwrócone/wstrzymane i ostatecznie jutro opuszczą nasz magazyn. Przepraszamy za niedogodności.
- Goldberg
- Has thanked: 82 times
- Been thanked: 177 times
Z tym że o dodrukach decyduje FFG... A to że jakieś 400 ludzikow złożyło się na coś to ich mało interesuje :p
Bo np dodruku po eng trzepia w tysiącach sztuk.
Ja tam nikogo nie bronię, po prostu dziwi mnie jeszcze naiwność niektórych... Tam gdzie liczy się pieniądz, sympatię wstępu nie mają...
Ja tam nikogo nie bronię, po prostu dziwi mnie jeszcze naiwność niektórych... Tam gdzie liczy się pieniądz, sympatię wstępu nie mają...
A w "kirche" co ja mam? Cztery gołe ściany i tak pusto jakby się miał interes za chwilę zlikwidować! Pastor gada jakieś rzeczy o piekle nieprzyjemne, a czy ja idę do kościoła żeby się denerwować?; Moryc "Ziemia Obiecana"
-
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 66 times
Dla mnie to też było słabe posunięcie. Dzisiaj premiera, grę zamówiłem w preorderze i powinienem ją dzisiaj mieć, ale nie, będzie w poniedziałek, bo nie wolno wysyłać dzień przed. Bzdura. Jaki jest sens tej decyzji? Może ktoś z Galakty się tu wypowie?
TO jakaś kpina że wstrzymali wysyłkę i ci co kupili grę miesiąc temu nie pograją sobie jeszcze przez 3 dni.
Nie wiecie czy będą wydawać dodatki do S&S?
Nie wiecie czy będą wydawać dodatki do S&S?
- Sir_Yaro
- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 379 times
- Kontakt:
Wrzućcie chłopaki na luz. To nie jest dostawa wody na pustynię, da się bez tego przeżyć.
Ja te z uważam, że gry z przedsprzedaży powinny być dostępne przed sklepowymi ale to zianie wściekłością to jest chyba trochę przesadzone. To tylko planszówka...
Ja te z uważam, że gry z przedsprzedaży powinny być dostępne przed sklepowymi ale to zianie wściekłością to jest chyba trochę przesadzone. To tylko planszówka...
- japanczyk
- Moderator
No jasne, ale to nie jest jakaś losowa decyzja tylko mają określone numery, o których spokojnie mogą chyba poinformować - skoro portal mógł to czemu oni nie mogą?Goldberg pisze: ↑31 paź 2019, 12:54 Z tym że o dodrukach decyduje FFG... A to że jakieś 400 ludzikow złożyło się na coś to ich mało interesuje :p
-
To nie wiesz ? Przecież trąbią o tym na lewo i prawo... A nie zapomnialem, to w randomowym poście na ich forum ktoś z galakty wspomniał że S&S PL dobrze się sprzedało i dodatki wyjdą. Kiedy ? Jakie ? to już tylko szklana kula ci powie.
- EsperanzaDMV
- Has thanked: 331 times
- Been thanked: 678 times
A w jakim sklepie zamawiałeś?Probe9 pisze: ↑31 paź 2019, 12:53Ja zamawiałem w sklepie internetowym, wczoraj dostałem informację o nadaniu przesyłki a dzisiaj już jest w paczkomacie.EsperanzaDMV pisze: ↑30 paź 2019, 16:10Za fp aleplanszowki.pl. Dla mnie słabe to, nawet bardzo. Wysyłka w dniu jutrzejszym = gra u klientów najwcześniej w poniedziałek (bo w piątek święto). A klienci , którzy zamówili bezpośrednio u Galakty wrzucają już zdjęcia, że gra już do nich doszła (!).Mamy niestety złą informację. Otrzymaliśmy informację od wydawnictwa Galakta że wysyłki do Klientów mogą nastąpić dopiero w dniu jutrzejszym (w dniu premiery - mówimy o grze Sword & Sorcery) Nie mogą opuścić naszego magazynu dzisiaj. Wszystkie dotychczasowe zamówienia zostały zwrócone/wstrzymane i ostatecznie jutro opuszczą nasz magazyn. Przepraszamy za niedogodności.
Tłumaczenia Galakty odnośnie zakazu wysyłek podane na ich stronie fb są po prostu śmieszne. Rzekomo chcieli aby gry były dla wszystkich dostępne w tym samym momencie. A swoją decyzją zrobili jeszcze gorzej i wyszło zupełnie odwrotnie. Kto jest tym modelem, który wpadł na ten genialny pomysł? Co chciał tym osiągnąć? Ze swojego sklepu sami wysyłali gry przed premierą, natomiast ci co zamówili wysyłkowo w innych sklepach dostaną gry dopiero 4.11 chyba że odbiorą osobiście czyli w dniu premiery. Niech ktoś mi wytłumaczy o co tu chodzi ? Miałem oprócz tej gry również inne zamówione gry i sklep zapewnił mnie że paczka ze wszystkimi grami dotrze 31.10 , dostałem nawet potwierdzenie wysyłki w dniu 30.10 po czym się teraz dowiaduję, że wysyłki zostały wstrzymane przez Galakte. Ekipa umówiona na weekend na granie Sword and Sorcery i co? W inne nowe gry też nie zagramy bo paczka nie dotrze. Dziękuję ci Galakto za udany weekend.
Ja tak samo, w paczce miałem Epoka kamienia w pięknym stylu na co równie bardzo nie mogłem się doczekać.Miałem oprócz tej gry również inne zamówione gry i sklep zapewnił mnie że paczka ze wszystkimi grami dotrze 31.10 , dostałem nawet potwierdzenie wysyłki w dniu 30.10 po czym się teraz dowiaduję, że wysyłki zostały wstrzymane przez Galakte. Ekipa umówiona na weekend na granie Sword and Sorcery i co? W inne nowe gry też nie zagramy bo paczka nie dotrze. Dziękuję ci Galakto za udany weekend.