Games Factory- ogólne dyskusje o wydawnictwie
Re: Games Factory- ogólne dyskusje o wydawnictwie
INFO z FB Planszowe Newsy
Mamy świetne wieści w sprawie dodatków do Najeźdźców z Północy. Dodatki trafią do sprzedaży już połowie listopada! Taką informację przekazał nam jeden ze sklepów, ta zaś pochodzi o nowego dystrybutora Games Factory, czyli Ateneum.
Najeźdźcy z Północy: Hala Bohaterów wprowadza do wioski zupełnie nowy budynek- Miodosytnię. To właśnie tam gromadzą się bohaterowie, zarówno dobrze znani, jak i zupełnie nowi, nie stroniący zarówno od pitnego miodu, jak i heroicznych przygód. Dobrze przygotuj swój ekwipunek, przed tobą nowe wyzwania!
W Najeźdźcach z północy: Polach chwały wrodzy jarlowie połączyli siły, aby przeciwstawić się agresji niedawnych najazdów. I choć są to wojownicy budzący postrach, ci, którzy się ich nie przelękną, mogą liczyć na chwałę i nagrodę. Potyczka z jarlem bez wątpienia nie skończy się kilkoma zadrapaniami, ale to nie czas dla ludzi małego ducha. Śmiało, ruszajcie na pole bitwy!
SCD każdego z dodatków wynosi 119,90 PLN
Trwa już przedsprzedaż. Cena w przedsprzedaży to ok. 85 PLN.
Mamy świetne wieści w sprawie dodatków do Najeźdźców z Północy. Dodatki trafią do sprzedaży już połowie listopada! Taką informację przekazał nam jeden ze sklepów, ta zaś pochodzi o nowego dystrybutora Games Factory, czyli Ateneum.
Najeźdźcy z Północy: Hala Bohaterów wprowadza do wioski zupełnie nowy budynek- Miodosytnię. To właśnie tam gromadzą się bohaterowie, zarówno dobrze znani, jak i zupełnie nowi, nie stroniący zarówno od pitnego miodu, jak i heroicznych przygód. Dobrze przygotuj swój ekwipunek, przed tobą nowe wyzwania!
W Najeźdźcach z północy: Polach chwały wrodzy jarlowie połączyli siły, aby przeciwstawić się agresji niedawnych najazdów. I choć są to wojownicy budzący postrach, ci, którzy się ich nie przelękną, mogą liczyć na chwałę i nagrodę. Potyczka z jarlem bez wątpienia nie skończy się kilkoma zadrapaniami, ale to nie czas dla ludzi małego ducha. Śmiało, ruszajcie na pole bitwy!
SCD każdego z dodatków wynosi 119,90 PLN
Trwa już przedsprzedaż. Cena w przedsprzedaży to ok. 85 PLN.
- playerator
- Has thanked: 904 times
- Been thanked: 310 times
Wiadomo, gdzie ta przedsprzedaż?
tak że = w takim razie, więc
także = też, również
Piszmy po polsku :)
także = też, również
Jakiś bardzo tajemniczy sklep...nie podali. Może uzupełnią.
- playerator
- Has thanked: 904 times
- Been thanked: 310 times
Podziękował. Ciekawe jakie są losy Collectors Boxa.
tak że = w takim razie, więc
także = też, również
także = też, również
- kaimada
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 133 times
Bartek to ty?jnowaczy pisze: ↑28 wrz 2018, 19:36Ty nigdy nie okłamałeś z różnych pobudekCuriosity pisze: ↑28 wrz 2018, 18:12To ja się zapytam tak: jakby np. jakiś amerykański wydawca wystartował z czymś na KS, to nie chciałbyś, żeby lokalni gracze ostrzegli Cię przed tym, że ten wydawca kłamie w żywe oczy? Jak byś ich wtedy pogardliwie określił? Bo "polaczkami" - cokolwiek to w Twoim mniemaniu znaczy - na pewno nie są ci ostrzegający innych przed wdepnięciem w g*wno.
- Skryty Planszoholik
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
Jeśli to co pisze GF o prawie całkowitym wyprzedaniu w PRZEDSPRZEDAŻY ich nowej gry jest prawdą (https://www.facebook.com/gamesfactorypu ... =3&theater)
to znaczy, że pamięć planszówkowiczów jest jednak baaaaaardzo ulotna - nie wiem jak to jest możliwe ale jednak. Idąc dalej tym tropem jak mieliby jakiś hit w rękawie to podejrzewam, że i na wspieraczce by sobie poradzili mimo całej tej internetowej gównoburzy
to znaczy, że pamięć planszówkowiczów jest jednak baaaaaardzo ulotna - nie wiem jak to jest możliwe ale jednak. Idąc dalej tym tropem jak mieliby jakiś hit w rękawie to podejrzewam, że i na wspieraczce by sobie poradzili mimo całej tej internetowej gównoburzy
A dlaczego gracze nie mieliby kupować czegoś poza wspieraczkami? Przecież nie powierzają im żadnych pieniędzy.
"Jak kto ma swój rozum, ten głupi nie jest [...] Głupie są te, co cudzy rozum mają."
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 2812 times
- Been thanked: 2501 times
- Kontakt:
Nie wiem, gdzie tu widzisz problem. Tym razem wydawnictwo nie sprzedaje obietnic, tylko gotowy produkt. Nie coś, co się dopiero ma wyprodukować, ale coś, co już jest gotowe. Zresztą preordery pewnie były składane w sklepach planszówkowych, a nie bezpośrednio u wydawcy. Serio, czemu ktoś miałby nie kupić gry, która go interesuje? Bo się obraził na GF?Skryty Planszoholik pisze: ↑18 paź 2018, 12:15 pamięć planszówkowiczów jest jednak baaaaaardzo ulotna - nie wiem jak to jest możliwe ale jednak.
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
- Skryty Planszoholik
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
w sumie to macie rację, nie pomyślałem o tym że kasa zostaje w sklepie a nie idzie od razu do GF.
Wybaczcie za mącenie wody
ps. do kupowania gier GF nic nie mam
Wybaczcie za mącenie wody
ps. do kupowania gier GF nic nie mam
Co by nie mówić, to niezależnie od sytuacji każdy będzie patrzył na własny interes. Jak GF wyda coś ciekawego, co pojawi się w sklepach, to wątpię, że klienci nie kupią, bo GF gdzieś kiedyś zawaliło.
- Marx
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 23 times
Ale skoro nakłamali o urzędzie celnym, to czemu by wierzyć ich deklaracjom tym razem?Skryty Planszoholik pisze: ↑18 paź 2018, 12:15 Jeśli to co pisze GF o prawie całkowitym wyprzedaniu w PRZEDSPRZEDAŻY ich nowej gry jest prawdą (https://www.facebook.com/gamesfactorypu ... =3&theater)
ważne, ze juz to nie crowdfunding
A dlaczego nie? Jesli Cię ta gra interesuje to ją zamów w sklepie za pobraniem. Zero ryzyka.Marx pisze: ↑18 paź 2018, 14:23Ale skoro nakłamali o urzędzie celnym, to czemu by wierzyć ich deklaracjom tym razem?Skryty Planszoholik pisze: ↑18 paź 2018, 12:15 Jeśli to co pisze GF o prawie całkowitym wyprzedaniu w PRZEDSPRZEDAŻY ich nowej gry jest prawdą (https://www.facebook.com/gamesfactorypu ... =3&theater)
ważne, ze juz to nie crowdfunding
- Trolliszcze
- Has thanked: 70 times
- Been thanked: 1043 times
Nawet jeśli zapłaci przy zamówieniu, ryzyko i tak jest po stronie sklepu - jeśli wydawca nie dostarczy gier, sklep musi oddać pieniądze.
- citmod
- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 103 times
Marx'owi chodziło chyba o to, że skoro kłamali z urzędem celnym to dlaczego mieli by nie kłamać mówiąc, że prawie cały nakład już się wyprzedał w przedsprzedaży.
A co do "ulotnej pamięci planszówkowiczów", to nie ma to nic wspólnego z ich pamięcią. Ja jestem chyba jedną z osób najbardziej gardzących tym wydawnictwem na tym forum, a jeżeli wydali by polską wersję jakiejś gry na której mi bardzo zależy, to najprawdopodobniej i tak ją kupię. Wynika to z faktu, że nie będę miał innego wyboru, czyli swojego rodzaju monopolu. Nie będę miał możliwości kupienia tego samego produktu, tj tej samej gry w polskim języku od nikogo innego. Stąd albo muszę uciekać do zamienników w postaci zupełnie innych gier, albo w postaci tej samej gry tylko w innym języku. Co innego gdybym mógł kupić polską wersję tej samej gry od dwóch różnych wydawnictw. Wtedy nawet gdybym miał dopłacić to wybrałbym tą wydaną nie przez GF. A że znaczna część tego forum, włącznie ze mną, nie potrafi odpuścić gry którą sobie upatrzy, to kończy się to właśnie zakupem tej gry mimo, że zostaje wydana przez GF.
Zaznaczę tylko, że nigdzie nie piszę, że oczekuję aby nagle każda gra była wydawana przez różne wydawnictwa, bo znając życie ktoś kto nie umie czytać ze zrozumieniem zaraz mi to zarzuci (chodzi mi po głowie już kilku kandydatów na taki post...). Tłumaczę jedynie zachowanie.
A co do "ulotnej pamięci planszówkowiczów", to nie ma to nic wspólnego z ich pamięcią. Ja jestem chyba jedną z osób najbardziej gardzących tym wydawnictwem na tym forum, a jeżeli wydali by polską wersję jakiejś gry na której mi bardzo zależy, to najprawdopodobniej i tak ją kupię. Wynika to z faktu, że nie będę miał innego wyboru, czyli swojego rodzaju monopolu. Nie będę miał możliwości kupienia tego samego produktu, tj tej samej gry w polskim języku od nikogo innego. Stąd albo muszę uciekać do zamienników w postaci zupełnie innych gier, albo w postaci tej samej gry tylko w innym języku. Co innego gdybym mógł kupić polską wersję tej samej gry od dwóch różnych wydawnictw. Wtedy nawet gdybym miał dopłacić to wybrałbym tą wydaną nie przez GF. A że znaczna część tego forum, włącznie ze mną, nie potrafi odpuścić gry którą sobie upatrzy, to kończy się to właśnie zakupem tej gry mimo, że zostaje wydana przez GF.
Zaznaczę tylko, że nigdzie nie piszę, że oczekuję aby nagle każda gra była wydawana przez różne wydawnictwa, bo znając życie ktoś kto nie umie czytać ze zrozumieniem zaraz mi to zarzuci (chodzi mi po głowie już kilku kandydatów na taki post...). Tłumaczę jedynie zachowanie.
-
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 32 times
zawsze mozesz kupić grę po angielsku i ich nie wspieraca swoimi pieniedzmi
Ja z ich grami poczekam az beda na -70% w cdp.pl, czyli juz za 3 miesiace od premiery!
Ja z ich grami poczekam az beda na -70% w cdp.pl, czyli juz za 3 miesiace od premiery!
- Marx
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 23 times
Ryzyko oczywiście jest żadne, a miałem na myśli jedynie rzetelność i wiarygodność. A zresztą...
Obie gry Forum Trajanum oraz Gùgōng ciekawie wyglądają, wiec pewnie jak mi się spodobają mechaniki to pozyskam. Ze zbiórką na wspieram.to czy zagramw.to miałym problem, dlatego dobrze, że to nie CF, bo na pewno bym odpuścił.
Obie gry Forum Trajanum oraz Gùgōng ciekawie wyglądają, wiec pewnie jak mi się spodobają mechaniki to pozyskam. Ze zbiórką na wspieram.to czy zagramw.to miałym problem, dlatego dobrze, że to nie CF, bo na pewno bym odpuścił.
Aktualnym Games Factory jest pod władzą Ateneum, nie liczyłbym na coś takiego.
-
Ateneum tez jest znane z zabijania cen, więc nie mów hop
Ja serio rozumiem, hejt i nienawiść a GF do piekła, ale nie rozumiem po co tak przesadzać. Zniżki 60-80% od SRP były na stare tytuły od GF (Tawerna Hex, Festiwal Lampionów, magazyn 51 czy wiertła skały minerały). Premiery ostatnio od nich sprzedają się bardzo dobrze. A ateneum robi wyprzedaże, ale czy to źle? Bo ja nie wiem w końcu jak to wygląda. Tanio = źle, drogo = źle
-
Dominion to stare gry i wyprzedaże? Mnie wkurza to, że powierzam im kasę na wspieraczce, a potem oni sprzedają tą grę na -50%. Tym samym po co ich wspierać czy kupować na początku, skoro potem będzie taniej. Jako wspierający lub kupujący pierwszy nakład, wychodzę na frajera
Ja prdl co za z dupy argument? To tak jak kupujesz buty... Jak potrzebujesz to kupujesz na początku sezonu i nosisz, jak nie to kupuje na posezonowej wyprzedaży. Jak potrzebujesz tą grę to kup po SCD i graj, jak ci sie nie pali to poczekaj...ENDryu pisze: ↑24 paź 2018, 10:53 Dominion to stare gry i wyprzedaże? Mnie wkurza to, że powierzam im kasę na wspieraczce, a potem oni sprzedają tą grę na -50%. Tym samym po co ich wspierać czy kupować na początku, skoro potem będzie taniej. Jako wspierający lub kupujący pierwszy nakład, wychodzę na frajera
Co za naród...
-
Czy Ty kupujesz buty na crowdfundingu? Wspierasz producenta butów, płacisz mu kasę za buty, których nie możesz przymierzyć, a potem na nie czekasz 10 miesięcy? Podaj proszę jakiś link, może kupię sobie jakieś buty ze wspieram.to czy KickstarteraSuCHaR pisze: ↑24 paź 2018, 10:57Ja prdl co za z dupy argument? To tak jak kupujesz buty... Jak potrzebujesz to kupujesz na początku sezonu i nosisz, jak nie to kupuje na posezonowej wyprzedaży. Jak potrzebujesz tą grę to kup po SCD i graj, jak ci sie nie pali to poczekaj...ENDryu pisze: ↑24 paź 2018, 10:53 Dominion to stare gry i wyprzedaże? Mnie wkurza to, że powierzam im kasę na wspieraczce, a potem oni sprzedają tą grę na -50%. Tym samym po co ich wspierać czy kupować na początku, skoro potem będzie taniej. Jako wspierający lub kupujący pierwszy nakład, wychodzę na frajera
Co za naród...