Battalia: Początek (Alexandar Guerov, Ledha Guerova)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- Bea
- Been thanked: 6 times
Re: Battalia
Tak, to jest fajne, ale to budowanie talii ma mieć jakiś sens, to budowanie naszego wojska - po to by walczyć i budować na planszy. Bez tego dla mnie gra już nie byłaby taka fajna.
- Muad'Dib
- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 113 times
Raczej nie. Podstawka słabo się sprzedaje, ląduje na różnych promocjach. Z jednej strony szkoda, z drugiej to tylko kwestia instrukcji.
IMustNotFear.FearIsTheMind-Killer.FearIsTheLittle-death ThatBringsTotalObliteration.IWillFaceMyFear.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.
- rattkin
- Has thanked: 382 times
- Been thanked: 931 times
Na 99% nie wyda tego nikt u nas. Ale rulebook bedzie po polsku (PDF), patrzac po wynikach glosowania - https://www.facebook.com/groups/1706799 ... 563371366/. Gra jest niezalezna jezykowo, dodatek tez.
-
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 32 times
ciekawe, bo gra sama w sobie jest dobra, wiec chyba troche wydawca sie nie postaral z promocją.... Anyway, ja swojej dziewczynie sprezentowalem polska edycje po tym jak zagralismy na Essen w tym roku, wiec bede sledzil ten watek z uwaga a instrukcje po polsku do dodatku bardzo chetnie
- ariser
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 50 times
Promocja, promocją, ale recenzje nie były zbyt dobre, a sama gra jest dość specyficzna. Raczej w tym bym szukał przyczyn znikomej popularności Battali.
Które recenzje? Gra jest specyficzna, ale tylko na +ariser pisze:Promocja, promocją, ale recenzje nie były zbyt dobre, a sama gra jest dość specyficzna. Raczej w tym bym szukał przyczyn znikomej popularności Battali.
3trolle -7.00% (chętnie pomogę ;)
- rattkin
Battalia nie zebrała zbyt entuzjastycznych opinii w naszej "blogosferze". A szans na powodzenie nie miała od początku, bo to produkt, który został wydany przez G3 (a pasuje do ich oferty jak pięść do nosa), w smętnym okresie (jeśli dobrze pamiętam, jakoś zaraz po nowym roku) i cichaczem. Na starcie kosztowała też coś koło 200 pln. Mało kto się poznał, na tym co w środku. Natomiast, nie ma co płakać - G3 by tego dodatku pewnie i tak nigdy nie wydało.
- Yavi
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 41 times
- Kontakt:
Ej, ej, my bardzo dobrze ją oceniliśmy . Ale prawda jest taka, że na początku 2016 blog nie miał jeszcze takiego zasięgu i takich wyników jak teraz .ariser pisze:Promocja, promocją, ale recenzje nie były zbyt dobre, a sama gra jest dość specyficzna. Raczej w tym bym szukał przyczyn znikomej popularności Battali.
Co do kiepskiej sprzedaży (jednak wielkie przeceny o tym świadczą), to wydaje mi się, że G3 całkiem zawaliło promocję. Tytuł wyszedł bez żadnego hype'u, po cichu raczej, a można było przecież nakręcać oczekiwanie, wrzucać zajawki... Niedopasowanie do profilu wydawnictwa też zrobiło swoje, mało kto spodziewał się po nich takiej dużej i fajnej gry.
Planszówki we dwoje - blog o grach planszowych nie tylko dla dwojga!
Pytania o zasady - grupa na Facebooku
Pytania o zasady - grupa na Facebooku
- mckil
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 57 times
Czy wykonanie wersji pl różni się od en? Chodzi mi o to czy jak kupię podstawkę po polsku to czy później będę mógł dołączyć bez problemu angielski dodatek?
- rattkin
Dodatku nikt jeszcze nie widział, więc trudno powiedzieć. Ale na 90% obstawiam, że wykonanie wersji PL i EN jest identyczne. Jedynym elementem różnicującym są karty podpowiedzi, na których jest, rzecz jasna, tekst.
Co oczywiście nie musi oznaczać, że takie samo będzie wykonanie dodatku, ale to zupełnie inny problem.
Co oczywiście nie musi oznaczać, że takie samo będzie wykonanie dodatku, ale to zupełnie inny problem.
-
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 6 times
Jesli wydawca nie spitoli kart to bez problemu możesz połączyć [emoji846] zalezna językowo jest tylko instrukcja. Wykonanie jest takie samo.mckil pisze:Czy wykonanie wersji pl różni się od en? Chodzi mi o to czy jak kupię podstawkę po polsku to czy później będę mógł dołączyć bez problemu angielski dodatek?
bo proszek było zajęte | mam rabat w aleplasznówki.pl 3% (+ weekendowy) | Moje zbiórki
- mckil
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 57 times
No właśnie chodziło mi bardziej o porównanie wersji podstawowych. Jeżeli różnic nie ma to dobrze. Dziękuję za odpowiedzi.
-
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 32 times
- ariser
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 50 times
Dziwne, ja jestem rozentuzjazmowany. W końcu Battalia to jedna z najlepszych gier planszowych
3trolle -7.00% (chętnie pomogę ;)
- rattkin
Właśnie dotarły do mnie Stormgates all-in, z mnóstwem pudełeczek z figurkami. Cieszę się, jak dziecko! Radość szczególna, bo rok temu na Essen prosiłem Alexandra o dołożenie do mojej przesyłki z KS hint-sheetów z podstawki w wersji angielskiej, za które zaoferowałem się dopłacić. Niemal rok później pojawia się paczka - i rzeczywiście są. Złoty człowiek. I, patrząc po ostatniej aktywności na KS, trochę też już dojrzał i nie robi dram w swoich postach :)